geeft complexe informatievraagstukken context, vorm en richting

Contact:

De Informatiemaatschappij
David Jorritsma
Edward Wrightstraat 13
1086 WC Amsterdam
info@informatiemaatschappij.info
+31 6 52 13 42 24

Strategiesommelier

Strategieën voor proces- of informatievraagstukken

Wil je als grote of middelgrote organisatie iets veranderen aan een proces of systeem? Maar heb je nog niet bepaald hoe die verandering er uit moet zien? Dan biedt de strategiesommelier uitkomst. De strategiesommelier is een door De Informatiemaatschappij ontwikkelde methode voor het formuleren van strategieën voor proces- en informatievraagstukken. Door alle mogelijke richtingen te bundelen in concrete scenario’s wordt het kiezen van een richting veel eenvoudiger. Bovendien worden bij het maken van de scenario’s al veel betrokkenen meegenomen, wat ook helpt in het creëren van draagvlak voor de uiteindelijke richting.

Vier scenario’s op maat

StrategiesommelierDe strategiesommelier wordt ingezet om te zorgen dat een duidelijke richting wordt gekozen voordat er een verandering start. De aanpak van de strategiesommelier leidt tot vier voorgestelde scenario’s. Aan het einde van het proces bepaalt de organisatie op basis van deze scenario’s zelf haar richting. Door voor de gekozen richting requirements te bepalen en daarmee de verandering vorm te geven voorkom je later in het proces een stap terug te moeten doen.
Maar ook als je onverhoopt toch nog tijdens een ingezette verandering “terug naar de tekentafel” moet, is de strategiesommelier een passend middel.

Omdat de aanpak van de strategiesommelier vooraf bepaalde stappen volgt, weet je altijd precies wat je kunt verwachten en op welk moment. Ook de tijdslijn wordt vooraf afgesproken.

Voorbeelden waar de strategiesommelier wordt ingezet:

  • Oplossingsrichting bepalen voor een vraagstuk
  • Beleidsgerichte strategie vertalen naar processen en systemen
  • Verschillende afdelingen en stakeholders betrekken bij oplossingsrichting
  • Bepalen waar te beginnen

Meer informatie?

Als je interesse hebt in de strategiesommelier, neem dan direct contact met mij op, of laat je gegevens achter op het contactformulier.
En wil je graag eerst de onepager met meer uitleg over de strategiesommelier ontvangen? Vul dan hier je mailadres in en je krijgt hem direct toegestuurd.

"*" geeft vereiste velden aan

E-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom “sommelier”?

David JorritsmaEen sommelier zorgt voor een goede wijn-spijscombinatie en is complementair aan de kok. In de strategiesommelier blijft de opdrachtgever de kok en is De Informatiemaatschappij de sommelier.
Net als de sommelier heeft De Informatiemaatschappij tot doel te verrassen, de smaken van de kok te verrijken en uitleg te geven over de keuzes en daarmee zowel de kok als de gasten blij te maken.